Výkonný a bez kabelového připojení: S akumulátorovým půdním vrtákem Einhell je výkop děr snadný.

Plánujete úpravu zahrady? Potřebujete, aby si do vaší zeleně našly cestu nové rostliny, keře nebo stromky, které budou obklopeny zbrusu novým plotem? Nenamáhejte se s těžkou prací na konci rýče nebo ručního šneku a raději si užijte výhod akumulátorového půdního vrtáku! Představujeme vám náš akumulátorový pudní vrták GP-EA 18/150 Li BL! Tady vám ukážeme vlastnosti a funkce tohoto akumulátorového siláka.

Co všechno akumulátorový půdní vrták umí a čím vás zaručeně zaujme, se dozvíte v našem příspěvku na blogu.

Tady se dozvíte, co všechno můžete s akumulátorovým půdním vrtákem zvládnout.

Rychlé hloubení děr v zemi: Na to se specializují vrtáky. Akumulátorový půdní vrták Einhell dokáže pomocí dodávaného vrtacího šroubu vyvrtat až 80 cm hluboké díry o průměru 15 cm. Jako všechna zařízení Power X-Change lze toto výkonné zahradní nářadí kombinovat se všemi bateriemi z této systémové řady. Maximální doba provozu se liší v závislosti na použitém akumulátoru a na typu půdy. Například s baterií o kapacitě 6,0 Ah může půdní vrták vyhloubit v měkké půdě až 60 děr (40 cm hlubokých).

K čemu se používají půdní vrtáky:

  • Výsadba květin, trvalek, keřů, malých stromků atd.
  • Osazování plotových sloupků, cedulí a mnoho dalšího.
  • Vztyčování kotev nebo betonových základů pro instalaci dětských hřišť, pergol atd.
  • K míchání a přípravě směsí malty, omítek a betonu, například při stavbě plotů a betonování základů, jako praktické míchadlo na maltu

Různé typy půdních vrtáků

Zemní a půdní vrtáky, šnekové vrtáky, sázecí vrtáky, vrtáky na studny nebo ruční vrtáky - zemní vruty najdete pod nejrůznějšími názvy. Nejprve je třeba rozlišit menší typy pro domácí použití od velkých, hydraulických šneků, které se montují na bagry. Hydraulické vrtáky se obvykle používají v zemědělství nebo ve stavebnictví k vrtání velkých a hlubokých děr do země. Pro domácí úpravu zahrady však zpravidla postačí menší šnek, který je navíc výrazně levnější.

Přístroje pro domácí použití lze rovněž rozdělit do tří kategorií, které se liší podle typu pohonu. Kromě ručních zemních vrtáků, které se do země a ze země šroubují ručně, existují také modely s motory poháněnými buď benzinem, nebo baterií. Všechna zařízení sice pracují bezdrátově, ale náš model poháněný baterií na rozdíl od benzínových šneků nevytváří žádné výfukové plyny, pracuje velmi tiše a váží podstatně méně než benzínové modely. Kromě toho ušetříte spoustu energie, protože vrták nemusíte sami otáčet do země a zase ho vytahovat zpět - baterie a motor vám pomohou. Především pokud chcete vyvrtat několik děr v rychlém sledu, například pro umístění plotových sloupků, je podpora motoru výhodou.

Akumulátorové půdní vrtáky mají oproti ručním a benzínovým šnekům mnoho výhod.

Tady vás půdní vrták ohromí.

Výkonnost, spolehlivost, snadná manipulace a nízká cena: v tomhle směru zaujme akumulátorový půdní vrták od společnosti Einhell. Vrták je vybaven výkonným bezkartáčovým motorem a pracuje při 120 ot. Potřebný výkon zajišťuje libovolný 18V akumulátor z řady Power X-Change. Bezkartáčový motor poskytuje nejen maximální výkon, ale je také bezúdržbový a odolnější než běžné kartáčové motory, protože nepodléhá žádnému opotřebení.

Zesílený ocelový rám obouruční rukojeti zajišťuje potřebnou stabilitu pro snadnou práci v terénu. Je mimořádně robustní, stabilní a odolný proti zkroucení. Ergonomická obouruční rukojeť navíc díky provedení Softgrip poskytuje pevný, bezpečný a pohodlný úchop pro obě ruce.

S hmotností pouhých 6,01 kg je akumulátorový půdní vrták dostatečně lehký, abyste jej mohli snadno používat oběma rukama a zároveň dostatečně těžký, aby spolehlivě zvládnul vrtání do země. K hmotnosti přístroje se připočítává pouze hmotnost použitého akumulátoru. Dodávaný zemní šroub lze vyměnit bez použití nářadí pomocí několika jednoduchých kroků za jiný nástavec, který je k dispozici samostatně. Pro vaši bezpečnost je zařízení vybaveno vypínací elektronikou, která chrání nejen vás, ale i přístroj.

Ergonomicky tvarovaná dvourukojeť se zesíleným ocelovým rámem zajistí, že akumulátorový zemní vrták bezpečně padne do ruk.

Nastavení ve 3 režimech:

Díky třem různým režimům můžete snadno regulovat sílu a směr otáčení vrtáku pomocí ovládacího spínače. Máte na výběr mezi otáčením ve směru hodinových ručiček ve dvou úrovních výkonu a otáčením proti směru hodinových ručiček. Při otáčení proti směru hodinových ručiček můžete šnek snadněji vysunout ze země a lépe jej uvolnit z díry. Otáčení ve směru hodinových ručiček v režimu ECO můžete použít pro lehčí vrtací úkoly, například pro vrtání v měkké půdě. V tomto režimu se šnek při větším odporu automaticky vypne. Díky tomu poznáte, že je třeba přidat větší výkon. Pokud zvolíte otáčení ve směru hodinových ručiček v režimu high, můžete vrtat i do tvrdé půdy. Maximální výkon akumulátoru je zárukou nejvyššího možného výkonu i v případě odporu.

Užitečné příslušenství jako doplňky pro akumulátorový půdní vrták

Kromě 80 cm dlouhého vrtáku o průměru 15 cm, který je součástí balení, nabízí společnost Einhell také další příslušenství pro zemní vrtáky:

  • Šnek o průměru 12 cm: Menší vrty, vhodné pro pokládku kanalizačních trubek.
  • Míchačka na maltu: Pro míchání malty, omítek a betonu, například při stavbě plotů a betonování základů.
  • Nástavec o délce 1 m: Pro vrtání hlubších otvorů je délka šneku prodloužena o 100 cm

Tipy: Na co si dát pozor při práci s půdním vrtákem

Při práci s půdním vrtákem je důležité vrtat do vhodného podloží. Náš model je vhodný pro práci v sypkém, zhutnělém a tvrdším terénu. Půdní vrták však není určen pro jílovité půdy nebo pro zpevněné asfaltové či kamenné povrchy. Pro silně prokořeněné a kamenité půdy jsou vhodné jen v omezené míře.

Dalším aspektem, kterému byste měli věnovat pozornost, je počasí. Akumulátorový přístroj byste neměli používat, pokud je půda promrzlá, tj. při teplotách pod 0 °C. Také po vydatných deštích je vhodné vyčkat, protože vrták může uvíznout v rozbahněné půdě. Těžká, mokrá půda by se pak mohla na šnek přilepit a to ztěžuje hloubení půdy.

Akumulátorový půdní vrták lze použít k vrtání jak do sypké, tak do tvrdé a zpevněné půdy.

Shrnutí: Mnoho výhod pro nadšené zahrádkáře

S akumulátorovým půdním vrtákem tu máme zase nové zařízení pro každého nadšeného zahrádkáře. Pokud chcete vysadit velké množství rostlin, mladých stromků či keřů nebo postavit nový plot, tento spolehlivý akumulátorový přístroj vám ušetří spoustu namáhavé práce s lopatou a rýčem. Dokonce i když chcete vybetonovat základy pro stavbu nové pergoly nebo postavit hriště pro děti, je akumulátorový vrták tím pravým nástrojem. Ve srovnání s ručním šnekem ušetříte hodně sil a na rozdíl od benzinového šneku nevzniká nepříjemný hluk ani výfukové plyny. A co je na tom nejlepší? Práce s půdním vrtákem Power X-Change je velmi snadná - díky tomu je vhodný pro zahrádkáře - začátečníky, ale i pro profesionály, kteří si chtějí doma upravit vlastní zahradu.